Prilika za nezaposlene u Prijedoru: Posao za 60 radnika

Bez autora
Mar 18 2012

Marko Pavić, načelnik općine Prijedor, Bogdan Popović, koordinator MILP projekta Fonda otvorenog društva BiH, te predstavnici građevinske firme "Unijat-M" potpisali su u Prijedoru ugovor o realizaciji "Radno-intenzivnog projekta", kojim će u naredna dva mjeseca privremeni posao dobiti 60 radnika koji su evidentirani na birou za zapošljavanje u ovom gradu. Projektom će biti obuhvaćeno čišćenje obala nekoliko riječnih tokova na području grada, te sakupljanje i odlaganje otpada. Vrijednost ovog projekta iznosi oko 126.000 KM, od čega će Fond otvoreno društvo BiH izdvojiti 96.987 maraka, dok će ostatak dati općina.

Prilika za nezaposlene u Prijedoru: Posao za 60 radnikaMarko Pavić, načelnik općine Prijedor, Bogdan Popović, koordinator MILP projekta Fonda otvorenog društva BiH, te predstavnici građevinske firme "Unijat-M" potpisali su u Prijedoru ugovor o realizaciji "Radno-intenzivnog projekta", kojim će u naredna dva mjeseca privremeni posao dobiti 60 radnika koji su evidentirani na birou za zapošljavanje u ovom gradu.

Projektom će biti obuhvaćeno čišćenje obala nekoliko riječnih tokova na području grada, te sakupljanje i odlaganje otpada.

- Za nas je ovo značajno s dva aspekta. Privremeno ćemo zaposliti nezaposlene, a, s druge strane, dobit ćemo i čistiju i uređeniju sredinu - kazao je načelnik Pavić.

Vrijednost ovog projekta iznosi oko 126.000 KM, od čega će Fond otvoreno društvo BiH izdvojiti 96.987 maraka, dok će ostatak dati općina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik